In functie de varsta, gazonul necesita o ingrijire atenta pentru a-I asigura longevitate, omogenitate si frumusete. Este necesara evitarea afectiunilor ce ii poate compromite viabilitatea pe termen scurt sau lung si aparitia golurilor unde vor coloniza diverse ierburi nedorite.
Gazonul proaspat (tanar) insamantat trebuie supravegheat deoarece acesta nu este capabil sa faca fata accidentelor climatice ( seceta, exces de apa), concurentei buruienilor, bolilor, daunatorilor etc.
Gazonul matur trebuie supravegheat pentru a-si mentine calitatile in functie de destinatia lui – culori vii, covor dens si moale, crestere redusa, toleranta la lumina, rezistenta la boli si daunatori.
Primavara, dupa topirea zapezii, se poate observa foto mucegaiul de zapada (fusarium) sub forma unui miceliu alb – rozaliu. Este o boala agresiva care apare iarna si atacul se manifesta in vetre. Plantele atacate raman mici si culcate la pamant. Infectia se transmite de la un an la altul prin solul contaminat de resturi vegetale contaminate.
Va vom informa pe tot parcursul anului cu bolile si daunatorii gazonului in functie de sezon.
ATENTIE LA RISCURILE DE CONFUZIE!
Erorile de diagnosticare a atacurilor bolilor si daunatorilor dauneaza eficacitatii ingrijirii gazonului.Pentru consultanta si informatii nu ezitati sa ne contactati.